10 plaatsen om je werk te exposeren

 

 

Wil je naar buiten komen met je werk, maar je weet niet waar je dit kunt doen? Plaats genoeg hoor! Om in een gallerij binnen te geraken worden er vaak veel eisen gesteld. Ook moet je reeds kunnen bewijzen dat je kunst goed verkoopt en dat je een eigen stijl hebt gevonden. Dus niet iedereen kan onmiddelijk zijn werk kwijt in een exclusieve gallerij. Deze 10 plaatsen zijn dan alvast een begin van je carière.

 

1. In Restaurants

Ga je uit eten? Houd dan zeker een visittekaartje bij de hand. Restaurants zijn vaak blij met kunstenaars die hun werken komen ophangen. Het geeft een waarde aan het restaurant en er hangt niet steeds hetzelfde. Spreek dan af voor 10 procent op de verkoop of zo, zo doen ze ook nog hun best om iets te verkopen.

 

2. In de wachtzaal

Heb je een vaste huisarts of een kinesist? Vraag dan of je uw werk mag ophangen in hun wachtzaal.

 

3. Bij vrienden of familie

Heb je vrienden of familie die commercieel zijn en veel volk over de vloer krijgen? Vraag hen een schilderij van je op te hangen en leg er een fotoboek met werken van je. Je zult versteld staan welke reacties je krijgt!

 

4. Ziekenhuizen of rusthuizen

In deze gebouwen komen mensen met alle soorten van achtergronden. Een grote verschijdenheid aan publiek dus. zorg zeker dat je gegevens erbij hangen, maar niet de prijs.

 

5. Hotels en B&B's

Toeristen geven geld uit, dus waag je kans!

 

6. Gemeentelijke diensten

Vele gemeentehuizen kunnen best wel wat verfraaing gebruiken. Vraag het misschien vlak voor de verkiezingen. Is het gemeentehuis in jou dorp niet geschikt? misschien is er wel een sporthal met een ruime inkomhal of cafetaria. Zoek het uit, er zijn altijd wel lokaties die geschikt zijn.

 

7. Feestzalen en receptiezalen

Heb je in je buurt feestzalen die worden verhuurd of gebruikt worden voor trouwerijen en andere feesten? Er is meestal ook wat ruimte voor kunst.

 

8. Clubhuizen

Vele verenigingen hebben een clubhuis. Ben je lid van zo'n vereniging? Vraag even aan de voorzitter of er plaats is voor je werk.

 

9. Interieurwinkels

Daar zul je wel een deel moeten afstaan, maar mensen komen er nu eenmaal voor hun interieur, iets wat de kans op verkoop heel groot maakt.

 

10. Online

Er bestaan verschillende online- kunstgallerijen. Contacteer ze en stel je kunstwerken voor. Lees dan wel aandachtig hun voorwaarden.

 

 

PS: Bij schilderijen zal er vaak een investering aan ophangrails aan vooraf gaan, maar je kunt ook vaste haken of nageltjes op vaste plaatsen bevestigen.

 

31/01/2014 © Vlaams Cultuurnet

 

Nieuws headlines:

Ook interessant:


MEEST GELEZEN:

 

 

OOK INTERESSANT: